Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Snow noise/ White noise interrruption
#1
Hello,

I am using Audioquest Dragonfly Black V1.5 as DAC connected to Meizu M2 Android phone. While a song is played through "USB Audio Player PRO", I get white-noise/snow-noise interruptions (last a second or less) at random times. Strangely no such interruption happens when the screen is off.

I played with the buffer settings and other settings, but did not help. I have not checked with any other phone/cable combination. Till i do so, has any one experienced the same? If so what has been done to recover from the same?

The OTG cable used is http://www.amazon.in/Cable-Matters-20001...B00GM0OZ4O

thanks & regards,
siva kumar reddy
Reply
#2
The Android audio system probably tries to play a sound, but only one driver can be active at a time, which can lead to noise bursts.
Reply
#3
(12-24-2016, 05:15 PM)dwrae Wrote: The Android audio system probably tries to play a sound, but only one driver can be active at a time, which can lead to noise bursts.

Well the android recognized the USB audio device, but could not play through that with its default software or any any other music software (jetaudio for ex). The DAC just works with USB audio player pro. So will the android be attempting to play? If it is then how to switch off the android audio system and resolve the noise?

The noise is like "Krrrrr" like a signal lost in television with antennas or like a electric spark at a medium pitch. it lasts less than a second, but feels very interrupting. Also these noise bursts are there only when the screen is on. why is that so?
Reply
#4
(12-27-2016, 11:44 AM)sivakrdy Wrote: Well the android recognized the USB audio device, but could not play through that with its default software or any any other music software (jetaudio for ex). The DAC just works with USB audio player pro. So will the android be attempting to play? If it is then how to switch off the android audio system and resolve the noise?

Have you tried "Disable USB audio routing" system setting?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)